• color correction

Idag antog jag mig en Color correction för första gången på länge, alltid en nagelbitare. Vad som menas med Color correction är att man korrigerar en färgning någon annan frisör har gjort som har blivit fel.

Det finns många anledningar till att många frisörer tackar nej till att rädda upp en färg som någon annan har gjort och förstört. Främst är det för att man inte har en aning om vad den andre frisören har gjort, och det är därac väldigt svårt att bedömma hur håret kommer att reagera på den färgbehalingen man själv vill rädda upp håret med eftersom att det oftast är så nyfärgat. Håret är ofta skört, kanske sönderblekt, fläckigt eller slår åt fel färg. Med andra ord ett riktigt hästjobb att rädda.

I detta fall hade min kund önskat att få en Rooted blonde (Alltså en blond hårfärg som är lite mörkare i botten), med en sval nyans på längderna och en mjuk övergång från den mörkare botten. Det blev inte riktigt som tänkt, och hon upplevde sig alldeles för mörk i botten, för skarp övergång och gula slingor som gjort fläckar på den mörka bottenfärgen.

Ja, inte det finaste resultatet dessvärre. Dessutom sattes det i tapeextensions, som inte heller riktigt såg ut som den önskade färgen.

Japp, det var bara att ta tag i manen. Jag fick börja med att försöka slinga upp den mörka botten så gott det gick, samt dämpa de gula partierna emellan. Därefter färgade jag in hela håret, suddade in slingorna i en sval dämpad ton i botten och korrigerade nyansen på längderna.

Jag lyckades med att få bort det mesta av den tråkiga gul/orangea tonen och mörka pottan till bottenfärg efter 3 h färgande. En slingomgång till, sedan kommer färgen att vara perfekt!

MEN, det som är så synd är att jag hade fått denna färg perfekt vid första färgningen om hon hade gått till mig från början. Att välja frisör och hamna hos någon som har kunskap, och förståelse för vad du som kund vill ha är ingen lätt match. Därför råder jag verkligen till att undersöka om frisören har något portfolio, där du kan se bilder på vad frisören gör för hårjobb, och verkar vara duktig på. Så tråkigt att gå till en salong, betala dyra pengar och behövs bli så missnöjd.

Har ni blivit missnöjda hos frisören någongång?

No Comments

Leave a Reply