• Är varma hårfärger tillbaka 2020?

God kväll fina ni! Hur är veckan? Här rullar det på med full fart. Jag har fått en liten idé om att göra en vlogg på lördag när jag är på salongen så ni får hänga med, om jag vågar haha. Och om ni vill se?

Men jag har på senare tid lagt märke till något som kändes väldigt längesen. Att varmare hårfärger verkar vara tillbaka! Även fast trender har under en tid promotat varmare hårfärger verkade det inte riktigt bita tag i vad kunderna efterfrågat, förrän nu.

Nu förespråkar jag självklart alla gånger att man ska ta hänsyn till sin hudton, ögonfärg, naturliga hårfärg etc när man väljer nyans på sitt hår, vissa passar superbra i kalla färger medans andra klär bättre i varma. Men så finns det faktiskt en hel drös med människor som kan klä i båda delar, men på senare år har det varit nästan maniskt i att ”jag vill inte ha mitt hår gult, jag vill ha det kallt”.

En varm hårfärg är ABSOLUT inte samma sak som en gul ton. I princip ingen ser bra ut i ett uppblekt, hö-gult hår, men varma hårfärger kommer i många varianter. Faktum är att en varm hårfärg oftast håller sig fin längre eftersom att håret tenderar att släppa på kalla nyanser snabbare än varma. Har man svårt att namnge en varm hårfärg kan man t.ex. nämna

• Honung

• Beige (blandning mellan varmt & kallt)

• Bronze

• Nougat

• Guld

• Nude

• Mocha

Olika varianter av hårfärger jag gjort med en varm ton

I fredags fick jag göra en underbar blond hårfärg med en varmare nyans. Ser ni hur fint det blir mot en vit topp?! Älskar den kombon!

Previous Post
Next Post

No Comments

Leave a Reply