• Från mörk till blond

Morning babes! Idag vaknade man upp till ännu en solig och varm dag. Nästan så man får lite ångest för att det är så fint nu, då det kanske inte består tills de flesta får semester. Haha känns så typiskt oss svenskar att alltid oroa sig över vädret.

Förra veckan hade jag en kund med väldigt mörkt, tjockt hår (asiatiskt) som fick mig att tänka på hur man bäst jobbar för att ljusa upp ett sådant hår på ett fint sätt. Problemet är nämnligen att ett såpass mörkt hår som ska ljusas upp drar fram extremt mycket värme. Vill man ha en röd/coppar ton är det ju alldeles perfekt, men inte när man vill åt en svalare blond ton.

Första gången hon kom till mig såg utgångsläget ut såhär. En mörk botten, ett mellanparti i en röd/brun ton och ljusbruna/varma längder. Målet var ett såpass ljust resultat som möjligt men samtidigt försöka uppnå en sval/beige ton.
Jag gjorde massvis med slingor + balayage, mörkade ner den varma färgen emellan. Till min stora fasa var dock vissa längder GRÖNA när jag tittade till foliepaketet haha. Det visade sig att en Revlon färgbomb hade använts, och precis som jag skrivit om innan i DETTA inläg kan dom ställa till det med missfärgningar.

Jag lyckades iallafall med att rensa bort de gröna pigmenten så att jag sedan kunde skräddarsy tonerna med nyansering/rootshadow. 5 timmar senare hade vi ett helt nytt hår, och jag tyckte att jag lyckades få upp det förvånansvärt ljust på en behandling however.
Men nu till min poäng, det jag verkligen personligen föredrar när man ljusar upp dessa mörka hår är att faktiskt låta bottenfärgen vara kvar i sin naturliga färg. Alternativt bara något steg ljusare, MEN just dessa varma pigment blir totalt omöjliga att tämja om man ska emellan sina slingor ljusa upp det mörka flera steg med hjälp av en färg. Då kommer alltid det skifta i en väldigt varm bottenfärg, och utväxten kommer att bli mycket skarpare.

Blond men ändå en soft ”blendad” känsla till sitt naturliga mörka

Förra veckan kom som sagt tjejan till mig en andra gång (det var faktiskt en av dom som vann min insta-tävling, blev så glad att hon ville komma tillbaka❤️) och då hade vi en utväxt att jobba med, men längderna hade hållt sig relativt bra i nyans.

Den här gången la jag mer fokus på att få till den perfekta latte blonda tonen, som blivit lite utav min signatur hehe. Jag gjorde återigen mängder med slingor, lite närmare botten denna gång när jag inte hade en brunröd färg att kämpa bort.

Det här är verkligen vad jag förespråkar, håret uppfattas solklart som ljust men den mörka finns kvar som en skugga. Det blir en bättre övergång, mer naturligt, men framförallt så blir det inte alls ett lika varmt resultat. Tänkvärt för er som har ett naturligt mörkt hår men gärna vill vara ljus 😊

Vad man dock bör komma ihåg är att vara blond kräver mer underhåll, vård och frisörbesök. Brister det i någon utav dessa blir antingen håret i en tråkig dassig färg, torrt, livlöst och slitet (superviktigt med skyddande produkter, helst varje dag!!), och kräver då fler än ett frisörbesök för att få till den ljusa tonen man i regel vill ha. Tänk frisörbesök ungefär var 3e- 4e månad, och lyssna på frisörens råd om hur du ska ta hand om håret under tiden ❤️

Previous Post
Next Post

No Comments

Leave a Reply