• Har du hårkomplex?

Komplex känns som något som vi människor har haft under en väldigt lång tid, som förekommer i alla varianter och för alla typer av människor. Det tar oftast mycket onödig energi att fokusera på ett komplex, och genererar bara i en negativ känsla. Visst att det kan vara lättare sagt än gjort att totalt utesluta ett komplex, men om man ändrar sina tankar, fokuserar på vad man tycker om istället så kommer komplexet att uppta mindre av ditt fokus.

Komplex förekommer såklart även när det kommer till hår, men det finns några sätt att försöka undvika dom. Först och främst måste man börja att utgå ifrån sitt eget hår och sina förutsättningar, sedan får man göra den bästa versionen av det helt enkelt. Det är lätt att alltid jämföra sig med andra, och ofta tycker man att gräset verkar grönare på andra sidan.

Men om vi nu ska utgå ifrån de hårkomplexen som jag upplever är vanligast, och vad man gör åt dom.

• Du tycker att du har ett för tunt, eller för kort hår.

Detta skulle jag säga är de allra vanligaste hårkomplexet. Av genetiska skäl kan tyvärr inte alla hår bli obegränsat långa, eller tjocka på naturlig väg. Även om man gör allt enligt konstens alla regler tar det stopp, och håret blir aldrig som du önskar.

Det första jag tycker att man ska göra i detta fall är att se över klippningen. Håret kanske känns stripigt och tunt i en längre längd, men om man klipper av en decimeter får du ett helt nytt hår. Topparna känns tjockare, och hela håret får ett lyft istället för det platta, stripiga. Man ska inte vara rädd för en axellängd på håret om man vill känna att det känns tjockare, men ändå stylingbart.

En annan riktig game changer är Hairtalk extensions. Ett tejp – hår med oändliga möjligheter, helt perfekt till att fylla ut eller att förlänga ett hår. Det kan räcka med några få slingor på varje sida för att känna att det där långa frampartiet man vill ha ska kunna komma ner i längd.

Kolla hur frampartiet förlängts med två paket Hairtalk

• Du gillar inte ditt hårfäste

En del har lite problem med hur man tycker att sitt hårfäste ser ut, framförallt i pannan. Oftast är det något bara man själv tänker på, men om man tycker att det är jobbigt brukar jag rekommendera att man klipper någon typ av lugg för att dölja hårfästet. Det finns många olika varianter av lugg, och alltid någon som passar dig.

• Du passar inte i mittbena/snedbena

Det här med benor är ju väldigt känsligt. Man kan verkligen känna sig totalt främmande om benan ligger fel. Många vill dock ändra sin bena ibland, men tycker inte att man passar i någon annan. Jag skulle säga att det är väääldigt mycket vana som gör att det känns konstigt. Testa att kamma om benan redan när håret är blött, och föna det sedan torrt (låt inte självtorka). Ge det en vecka eller två för att håret ska vänja sig vid att ligga åt ett annat håll, ge inte upp förrän du verkligen har försökt.

• Du tycker inte att du passar i den hårfärg/frisyr du vill ha

Hur många gånger har man inte sett ett klädesplagg som är så fint på någon annan, men när man själv får på sig det vill man gå och gömma sig? Det funkar precis likadant med hår, även fast att du tycker att något är superfint kanske det inte riktigt passar på dig. Fastställ först vilken hudton, ansiktsform, hårtyp och stil du har, därefter är det lättare att kunna avgöra vad som klär dig.

Jag skulle t.ex. absolut inte klä i en lugg, eftersom att jag inte har rätt ansiktsform för det.

Jag insåg just att det är redan nästa vecka jag börjar jobba i Stockholm, känns så kul men overkligt! Det ska bli ett riktigt äventyr jag hoppas att ni vill följa! ❤️

Previous Post
Next Post

No Comments

Leave a Reply