• Håroljan System professional oil

Inlägget innehåller annonslänkar från Lyko

Sist jag recenserade en olja hade jag tyvärr inte mycket positiv feedback att bidra med, men denna gång låter det väldigt annorlunda.

Jag har funnit min nya kärlek, håroljan från System professional. Med främsta ingredienserna arganolja, mandelolja samt jojoba verkar den som en dröm mot torra, frizziga hår.


Så när ska man använda en hårolja?

Jag skulle säga att en hårolja är nödvändig att applicera i håret varje dag. Många glömmer bort att man faktiskt bör använda vård även dagarna då du inte tvättar håret. Sålänge man har en produkt som är lättviktig och sjunker in i håret (inte lägger sig i stripor på ytan) så kommer ditt hår att se fräschare ut i längderna även dagarna då du inte tvättat det.

• Använd rikligt med olja när håret är handdukstorkat. Applicera från topparna till botten. Glöm inte luggen och nackhåret, där håret alltid är extra skört.

• När håret är torrt applicerar du lite mindre olja, fokusera då mer på toppar och sköra partier. Borsta igenom efteråt.

• Ta för vana att i din morgon eller kvällsrutin alltid smörja håret med hårolja, använd en mindre mängd och fokusera på toppar, lugg och andra sköra partier. Borsta igenom efteråt för att oljan ska sjunka in bättre.

Du bör alltid anpassa mängden du applicerar efter vad du har för hårtyp. Grövre/ tjockare hår behöver givetvis mer produkt än tunnare/fintrådigare. Oljor är dryga produkter, och oftast behövs inte alls mycket för att ge effekt. Börja alltid med 1-2 pump och jobba sedan in mer om det är nödvändigt. För rikligt med olja i framförallt torrt hår kan göra att håret blir för tungt och stripigt.

Vad jag älskar med denna hårolja är först och främst att den är anpassad för att även tunnare/fintrådigare hår ska kunna använda den utan att den blir för tung eller stripig. Den har inga gula pigment och går därför utmärkt att använda på kalla, blonda hårfärger utan problem, och doften på oljan är dessutom heelt underbar! Den stora flaskan levereras i 100ml, vilket jag tycker gör den värd sitt pris (399:-) då den är väldigt dryg. Jag kommer inte att kunna klara mig utan denna kompis hädanefter.

Vill ni spana in denna goding hittar ni den HÄR (klick)

Previous Post
Next Post

No Comments

Leave a Reply