• Hur länge håller en nyansering?

God kväll vänner!

Något många av er undrar över handlar om nyanseringar, vad det är hittar du i ett annat inlägg du hittar HÄR.

Men, hur länge håller en nyansering?

När du väl går från frisören med ditt nyfärgade hår som fått en nyansering undrar man såklart hur länge den är tänkt att hålla. Som alltid med hårfärg får man utgå ifrån hårets kondition. Är håret i ett starkt eller svagare skick?

Har du ett hår som är poröst (slitet) kommer nyanseringen att suga åt sig väldigt mycket, men därefter också släppa väldigt fort. Ett hårstrå med ett öppet fjällskikt suger åt sig allt väldigt starkt, men det har ingen förmåga att behålla det. Har du däremot ett hår i god kvalité kommer färgen att både se mycket finare ut, och hålla mycket bättre.

Till att börja med är det viktigt att nyanseringen får sitta sin fulla verkningstid. Hur lång den är beror lite på produkt, men sköljer man ur den för tidigt (för att man är rädd att den ska suga åt sig för mycket) kan man räkna med ett kortvarigare resultat. Har nyanseringen fått verka fullt ut bör den hålla i ci 20 tvättar.

Vad kan jag göra för att få min nyansering hålla längre?

• Undvik att tvätta håret mer än max 1 – 2 / vecka

• Tvätta helst håret i svalare vatten

• Var försiktig med värmeverktyg, värmen öppnar hårstrået och försvagar färgen

• Använd ett schampoo och balsam som fungerar färgbevarande, och gärna tillför fukt

• Klipp bort allt slitet hår i samband med nyanseringen

Eftersom att en nyansering inte håller lika länge som resterande av färgen i håret kan man göra ett upplägg med att färga hela håret förslagsvis 2 gånger om året. Mellan dom färgtillfällena går du och klipper dig + fräschar upp nyanseringen för att förlänga hela färgningen. Att ha i åtanke är att tyvärr håller inte kalla nyanser lika bra som varma.

Previous Post
Next Post

7 Comments

 • Hej!

  Du skriver att en nyansering släpper efter 20 tvättar ungefär lite beroende på. Jag har en fråga om det.

  Min frisör blondera mig och sedan lade i en grå nyansering. Kommer det då gå tillbaka till ungefär det blonda eller när det tvättas ur bara gå till en blekare nyans av grå?

  • Hej Lina!
   Ja precis, om vi utgår ifrån att du inte använder silverschampoo/färginpackning med grå pigment för underhåll så kommer nyanseringen succesivt släppa och återgå till det blonda som finns under nyanseringen. Beroende på hur ditt hår är i struktur och kvalitét, och hur intensiv man har gjort den gråa tonen kan den tonen sitta kvar men bli väääääldigt svag efter en tid.

   Vill du behålla den grå tonen behöver du antingen återbesöka frisören för en nyansering med jämna mellanrum, eller hitta en produkt (typ färginpackning med grå pigment) som du kan underhålla med hemma.
   Hoppas du känner att du fick svar på din fundering? 😊
   Kram A

 • Hej!
  Menar du att du vill få ”bort” det grå eller dämpa det som att göra det mörkare?
  Vill du få bort den grå tonen skulle jag säga att det är bättre att du tvättar det med ett djuprengörande schampoo i varmt vatten, då kommer det att släpp ganska snabbt.
  Vill du dämpa det mörkare kan en färgbomb vara ett alternativ, men man får dock vara lite försiktig med nyansen eftersom att det lätt kan slå åt det gröna när man mörkar ner blondt hår.
  Du får gärna återkomma om du har fler funderingar.
  Kram A ❤️

 • Bilden som visas i slutet på inlägget. Vad är det för färg? Om jag vill gå till en frisör och få den färgen (så gott det går såklart), förutom att visa bild, vad är det för nyans (nummer på färgskala) tex? 😊

 • Hej!

  Kom precis hem från frisören och är inte helt nöjd med de ljusa slingorna, de är en för stor kontrast mellan det mörka och det ljusa. Ska jag be min frisör lägga i en nyansering eller kan jag använda en färgbomb?

  Tack för bra inlägg och förklaringar. 😀

  • Hej Alexandra!
   Vad tråkigt att du inte är nöjd efter ditt frisörbesök. Jag skulle råda dig till att höra av dig till frisören och berätta som du känner, att du hade önskat en mjukare känsla med mindre kontraster.
   Frisören kan säkerligen åtgärda det på ett bra sätt om man ärlig och vad man känner ☺️
   Färgbomb kan du använda sen på sikt för att fräscha upp färgen,
   men jag tror att det är bättre att du går tillbaka till frisören först

   Kram A 💕

Leave a Reply