• Klippa upp håret

Hörrni, det har hänt väldigt mycket denna vecka. Jag har faktiskt fått en förfrågan om att publicera mitt inlägg ”Vad vi frisörer stör oss på” i en amerikansk hår-tidning, så jag har suttit och skrivit om hela på engelska. Haha det var en liten pers, men förhoppningsvis så publiceras den inom kort. Jag låter er veta när såklart 🙂

Okej, nu ett hett ämne. Jag har fått höra så otaligt många gånger ”Jag vill inte klippa upp mitt hår för då ser det tunt ut” eller ”då ser det hackigt ut” eller ”då blir det frizzigt”. Jag är hemskt ledsen att så många av er kunder verkar ha haft hemska erfarenheter av uppklippningar. Men såhär ligger det till, ett långt hår som saknas tillstymmelse till uppklippning blir:

• Volymlöst

• Lägger sig som en gardin framför ansiktet

• Kan se ut som en pyramid-form om håret är tjockt

• Svår att styla och få stylingen att hålla

• Blir platt, och ointressant. Känslan att det ”bara hänger”

• Gör inte hårfärgen rättvisa

Ja, det kan finnas dom tillfällen när en helform (alla hårstrån är jämnlånga) passar sig bra, men jag skulle säga att det är i regel kortare frisyrer det gäller, och det är väldigt sällan faktiskt optimalt.

En uppklippning behöver inte heller betyda att man klipper upp håret vidare mycket om inte kundens hår passar för det. Det handlar om form, hur håret ska lägga sig längs med kundens kropp och ansikte.

Jag tror att många har fått en skev bild om vad uppklippning faktiskt innebär och att det såklart går att anpassa. Det ska absolut inte vara den såkallade ”etapper – klippningen” där håret ser ut som att det är klippt i en trappa.

Men en klippning utan form ser mest avhugget, livlöst och tråkigt ut.

Uppklippt och format så håret kan få en ”beach look” med mycket luftighet och volym

Format i en mjukare form för lite mer tyngd i håret, men jag har gjort en liten uppklippning även i detta hår

Previous Post
Next Post

No Comments

Leave a Reply