• MINA SENASTE BLONDINER

Nu börjar vårkänslorna verkligen infinna sig när alla vill ha tillbaka sina riktigt ljusa, kalla toner på sitt blonda hår igen. Man märker en kontrast i färgval beroende på årstiden, hösten vill de flesta ha ett mörkare ellef varmare pigmenterat hår medans vårens hår ska vara åt det ljusare kallare hållet.

Jag har tänkt på att det egentligen är lite motsägelsefullt att det är just så, då jag menar att framåt mörkare, höst och vintertid tappar vi i regel väldigt mycket pigment i huden och känner oss blekare, då kan ju faktiskt en ljusare färg bli mjukare mot hyn än en mörk färg som stjäl ännu mer av den lilla egna färgen man har kvar. Och tvärtom när det gäller ljusare vår och sommartiden, då vill man ju egentligen förstärka färgen solen har lyckats ge huden, genom att ge mer pigment och varmare färger. Sedan är det självklart så att alla har sina individuella färger i hy, ögon, och grundfärg på håret, vissa gör sig exemplariskt bra i kalla färger medans andra blir magiska i varma. Oavsett årstiden som råder 😊

Hursom så har jag haft ett gäng härliga blondiner under den senaste veckan, som gör sig riktigt outstanding i just den riktigt svala blonda tonen. Jag har jobbat med lite olika tekniker, men samtliga har jag slingat upp (Väääldigt mycket tunna slingor), och behållt ett litet djup av deras egna färg i botten. Nyanseringen måste vara perfekt i sin blandning för att inte ett sådant ljust hår ska absorbera upp för mycket utav dom kalla pigmenten och istället slå i blå/grön/matt ton. Det gäller att vara vass i sina blandningar och veta exakt vad som behövs tillsättas och inte för  det där perfekta resultatet man vill åt, men det är ett evigt experimenterande med färg och nyanseringar hehe.

 

Visst är dessa blonda toner magiska? Har ni någon favorit?

Previous Post
Next Post

3 Comments

 • Hej!

  Fråga om nyansering; jag var hos en frisör rätt nyligen ( ca två veckor sedan) och fick håret slingat och nyanserat. Men, mitt hår har gått igenom en hel del tidigare och jag hade hört av andra tidigare frisörer att jag har mycket röda pigment i mitt hår, vilket jag nämnde för den nya frisören. Det resulterade nu i att hon ”tog i” med nyanseringen och jag blev väldigt mycket kallare, nästan lilagråaktig samt med en matt känsla i håret. Jag märkte att frisören blev lite snopen och sa att ”det där kommer att tvättas ur på fem veckor”. Nu har det gått som sagt ca två veckor och håret har blivit lite ljusare -men den kalla och lite matta känslan dröjer sig kvar. Samt en viss grön ton i vissa ljus. Min fråga är; kommer den ”felblandade” nyanseringen verkligen att kunna tvättas ur eller tror du att det kan innebära att jag kommer att behöva slinga om mitt redan slitna hår tills att det för kalla försvinner? Tack på förhand!

  • Hej Caroline!
   Vad tråkigt att du fick ett sådant resultat.. Jag antar att ni slingade håret ljusare och inte mörkare?
   Dessvärre låter det som att frisören har gjort en missbedömning, har man blekt upp slingor så har man redan börjat trycka bort röda pigment och bör inte tänka att man ska neutralisera bort röda pigment i nyanseringen. Möjligtvis har frisören tänkt att det hår som inte är slingat ska få en kallare ton, vilket då såklart resulterar i att dina ljusa slingor slår åt matt/grönt eftersom att dom är mycket ljusare och har andra pigment.
   Hursom så bör man som frisör se att håret slagit åt fel håll redan i schampooneringen, och då kan man göra en enkel behandling som tar bort överslaget. Så konstigt att din frisör inte gjorde det, utan istället skickade hem dig med lovordet om att det släpper.

   Men nyanseringen kommer successivt att släppa mer, men lite beroende på hur poröst och slitet ditt hår är (du säger att det har gått igenom en del) så går det fortare, eller tar längre tid. Sen är det dock ingen garanti på att nyansen blir “rätt” för att den har släppt, men det som upplevs lila/grå/grön lär försvinna. Det tips jag kan ge dig är att tvätta håret med ett riktigt djuprengörande schampoo, schamponera håret två gånger på raken med detta, och sedan en gång med ditt vanliga schampoo. Använd rikligt med balsam och låt det sitta i en stund eftersom att håret kommer att kännas strävt när man tvättat rent håret så djupt.
   Funkar inte det så tycker jag att du ska gå tillbaka till frisören och visa upp dig, det finns metoder man kan ta till som inte innebär att du måste slinga om hela håret, utan endast korrigera nyansen.
   Lycka till nu! <3

 • Tack snälla för ditt svar, det redde ut för mig vad som hänt! Det stämmer att det var ljusa slingor och att mitt hår är slitet sedan tidigare behandlingar, så du har uppfattat det helt korrekt! 😊

Leave a Reply