Detta inlägg vill jag poängtera är i endast vägledande och hjälpande syfte för både kunder och frisörer. Då detta är ett problem som har uppstått nu flera gånger både för mig och för andra frisörkollegor så känner jag att det måste informeras för att försöka undvika ytliggare problematiska färgbehandlingar.

Revlons färgbomber är en produkt som väldigt många känner till och håller kär sedan många år tillbaka (inklusive jag själv har rekommenderat dessa produkter till mina kunder för underhåll av färg.) Nu har det dock kommit till känna att receptet i dessa färgbomber har ändrats, och därav tyvärr medfört en hel del problem. Jag säger inte att detta nödvändigtvis gäller samtliga nyanser, men jag har dock upplevt detta problem med både mörka och ljusa toner. Problemet som uppstår är då alltså att håret kan i vissa eller i samtliga delar slå i gröna (har även hört rosa) toner. Tyvärr ser man nödvändigtvis inte alltid detta vid första anblick, utan det framträder när man börjar applicera i en färgblandning eller blekning i håret. Ser du som frisör detta på din kund så skölj omedelbart, då du måste göra en rensning på håret för att det ska försvinna. Alltså blekning eller färg kan INTE få bort dessa skiftningar, då dessa pigment bara fortsätter utvecklas när de kommer i kontakt med väteperoxid. Så frisörer vad ni än gör, använd inte någon behandling med väteperoxid, då det bara blir ännu värre.

Mitt tips till dig som frisör är att börja med att tvätta håret med ett riktigt djuprengörande eller detoxande schampoo. Sedan bör du göra en rensande behandling för att försöka nollställa håret från dessa pigment innan du kan börja med din färgning. Jag har använt mig av Urban Alchemy’s salongsbehandling, som består av ett pulver som blandas ihop med vatten och skapar en gel som ska appliceras i håret under verkningstid. Jag har fått upprepa denna behandling två gånger för att få bort allting, och låtit håret sitta under lite värme för att låta rensningen tränga in ordentligt. Jag vet även att Malibu C Crystal gel har använts vid dessa situationer och lyckats med utrensningen.

Urban Alchemy 

VIKTIG TILL DIG SOM KUND SOM ANVÄNT REVLONS FÄRGBOMBER

Om du har använt dig av dessa är det superviktigt att du informerar din frisör redan vid bokning av tid att du har gjort det, på så sätt kan vi redan från början veta att din behandling kommer att ta längre tid, och börja förbereda för vad som måste göras. Det du kan börja göra hemma förebyggande är att tvätta håret med ett djuprengörande schampoo, och framförallt då inte använda färgbomben igen.

 


 

Denna kund kämpade jag med i flera timmar med att få bort de gröna skiftningarna, som tillslut gav med sig.

Med det sagt tycker jag att det är jättetråkigt att det blivit så fel med färgbomberna, och jag hoppas verkligen att de lyckas att hitta ett sätt att återställa produkten till det normala. Många salonger säljer inte dessa längre just p.g.a. detta, men iochmed att de finns i annan varuhandel så lär problemet inte ha tagit sitt slut än.