• REVLONS FÄRGBOMBER

Detta inlägg vill jag poängtera är i endast vägledande och hjälpande syfte för både kunder och frisörer. Då detta är ett problem som har uppstått nu flera gånger både för mig och för andra frisörkollegor så känner jag att det måste informeras för att försöka undvika ytliggare problematiska färgbehandlingar.

Revlons färgbomber är en produkt som väldigt många känner till och håller kär sedan många år tillbaka (inklusive jag själv har rekommenderat dessa produkter till mina kunder för underhåll av färg.) Nu har det dock kommit till känna att receptet i dessa färgbomber har ändrats, och därav tyvärr medfört en hel del problem. Jag säger inte att detta nödvändigtvis gäller samtliga nyanser, men jag har dock upplevt detta problem med både mörka och ljusa toner. Problemet som uppstår är då alltså att håret kan i vissa eller i samtliga delar slå i gröna (har även hört rosa) toner. Tyvärr ser man nödvändigtvis inte alltid detta vid första anblick, utan det framträder när man börjar applicera i en färgblandning eller blekning i håret. Ser du som frisör detta på din kund så skölj omedelbart, då du måste göra en rensning på håret för att det ska försvinna. Alltså blekning eller färg kan INTE få bort dessa skiftningar, då dessa pigment bara fortsätter utvecklas när de kommer i kontakt med väteperoxid. Så frisörer vad ni än gör, använd inte någon behandling med väteperoxid, då det bara blir ännu värre.

Mitt tips till dig som frisör är att börja med att tvätta håret med ett riktigt djuprengörande eller detoxande schampoo. Sedan bör du göra en rensande behandling för att försöka nollställa håret från dessa pigment innan du kan börja med din färgning. Jag har använt mig av Urban Alchemy’s salongsbehandling, som består av ett pulver som blandas ihop med vatten och skapar en gel som ska appliceras i håret under verkningstid. Jag har fått upprepa denna behandling två gånger för att få bort allting, och låtit håret sitta under lite värme för att låta rensningen tränga in ordentligt. Jag vet även att Malibu C Crystal gel har använts vid dessa situationer och lyckats med utrensningen.

Urban Alchemy 

VIKTIG TILL DIG SOM KUND SOM ANVÄNT REVLONS FÄRGBOMBER

Om du har använt dig av dessa är det superviktigt att du informerar din frisör redan vid bokning av tid att du har gjort det, på så sätt kan vi redan från början veta att din behandling kommer att ta längre tid, och börja förbereda för vad som måste göras. Det du kan börja göra hemma förebyggande är att tvätta håret med ett djuprengörande schampoo, och framförallt då inte använda färgbomben igen.

 


 

Denna kund kämpade jag med i flera timmar med att få bort de gröna skiftningarna, som tillslut gav med sig.

Med det sagt tycker jag att det är jättetråkigt att det blivit så fel med färgbomberna, och jag hoppas verkligen att de lyckas att hitta ett sätt att återställa produkten till det normala. Många salonger säljer inte dessa längre just p.g.a. detta, men iochmed att de finns i annan varuhandel så lär problemet inte ha tagit sitt slut än.

Previous Post
Next Post

6 Comments

 • Vad gör man om håret är grådassigt?
  Jag hade i en färgbomb som va mörk på mitt blekta hår, sen blev det kaos för nedre delen av håret blev grått medans det andra blev brun/lila? Har försökt tvätta ur det men det funkar inte 🙁

 • Hej Madde!
  Åh, det som har hänt är att ditt blekta hår har fått mörka pigment på sig, men inte påfyllning av röda/orangea pigment. Det må låta väldigt konstigt, men om man ska göra en blond hårfärg mörkare måste man fylla på med varma pigment, annars kommer håret bli precis som du beskriver grå/grönt/matt och superdassigt.

  Jag tror att du behöver först och främst göra en rensning på håret för att få bort alla pigment. Man kan såklart gå till frisören och göra det, och samtidigt färga in håret till den färg du önskar om du nu önskar ett mörkare hår. Om du inte har tänkt dig ett frisörbesök kan det eventuellt funka att använda schampoot från Malibu C som heter ”Undo go” (finns på bl.a. Lyko). Du kanske behöver tvätta ett par gånger med det, och var noga med att återfukta rejält med balsam.

  Hoppas det löser sig, återkom gärna om du har fler frågor ❤️
  Kram A

 • Hej!
  Min frisör varnade mig för dessa färgbomber. Men använde den rosa o vita då höll det ca 1v. Nu har jag haft ljus rosa ca 1månad. Hur får jag det att släppa? Det har ju avtagit men vill ha bort allt om det går.. Detox schampo är bra? Köpt Kevin Murphy Maxi, dock ej använt ännu.. Är vit/blond under det ljus rosa.. va ju knall rosa först. Ska till frisören igen slutet på denna månad o rädd att bli grön.

  • Hej Carolin!

   Tiden lär göra att det rosa släpper mer och mer, men om du vill hjälpa det på traven är ett djuprengörande schampoo väldigt bra. Schamponera 2 – 3 gånger på raken innan du avslutar med ett återfuktande balsam.
   Om det mot all förmodan inte släpper kan man behöva göra en salongsbehandling som rensar bort pigmenten, därefter färga in den färg du önskar.

   Säg till din frisör att du har haft i en färgbomb så hen vet om det, utgår ifrån att du går till en duktig frisör som inte kommer att släppa iväg dig med grönt hår. 😊
   Lycka till, hör av dig om du har fler frågor!

   Kram A

 • Hej, har precis varit och färgat mitt hår hos frisören. Jag var tydlig med att jag ville ha en beige nyans men tycker att hon gjorde det alldeles för vitt och ljust. Är naturligt mellanblond, och ville ha lite solblekt känsla. Tror du en färgbomb skulle kunna lösa mitt hårproblem? Tänker på en beige nyans. Antingen från revlon eller Maria nila. Vad tror du?

  • Hej Gabriella!

   Vad tråkigt att det inte blev riktigt som du tänkt dig..
   Jag tror att det bästa egentligen är att höra av sig till frisören och förklara vad du känner, att du kände att du var tydlig med att du ville ha en beigare ton men upplever att det är för ljust. Frisören kan då nyansera in ditt hår för att dämpa det ljusa, och framhäva den tonen du vill ha.

   Jag förstår dock om du känner att du inte riktigt litar på att frisören förstår ditt önskemål och inte vill gå tillbaka. Du kan absolut använda en färgbomb, MEN eftersom att ditt hår är blekt och saknar guldiga pigment som behövs för en beige ton måste du vara lite försiktig. Risken är annars att färgen slår över och blir matt/dassig.

   Jag skulle isåfall råda till att du införskaffar en, eventuellt två färginpackningar från Maria Nila. Färgen 10.32 och eventuellt 8.32. Börja med att tvätta håret, handdukstorka det och applicera i 10.32 i längderna. Titta på håret under tiden den sitter i, skrapa lite så du ser på ett ungefär hur färgen ser ut. Skölj och använd balsam. Ifall du tycker att effekten blir för lite kan du då blanda 10.32 + 8.32 och göra om samma process.

   Det finns även en liknande från Revlon som heter 931, men dock har jag inte testat den och vet inte riktigt hur den fäster.
   Lycka till och hör av dig om du har någon mer fråga!
   Kram Anna ❤️

Leave a Reply