• Silverschampoo för blondiner och brunetter

Inlägget innehåller annonslänkar från Lyko

Något jag pratar om varje dag med mina kunder är just hur pass viktigt det är med att underhålla sin hårfärg med produkter som tillför kalla pigment, framförallt nu när man vistas mycket i solen. Solen gör tyvärr nämnligen alla hår gulare.

Många gånger kan ju dock användningen utav silverschampoo/balsam istället göra att håret får en matt/dassig färg som kanske slagit åt det blå, lila eller gröna hållet. Det gäller att hitta en variant som inte innehåller fel pigment för just din färg, har du mycket guld i din hårfärg och har i ett silverschampoo med mycket blå pigment kan det istället slå i lite matt/gröna toner. Guld behöver korrigeras med silverprodukter med violetta pigment.

Man bör också anpassa verkningstiden du har schampoot/balsamet i håret, vissa räcker med 30 sekunder medans andra bör sitta i 15 min för bästa resultat. Det bästa är att pröva sig fram med kortare verkningstid, och sedan öka på ifall det behövs.


Jag har ju sedan en tid tillbaka hittat en ny favorit på silverschampoo fronten, Redkens color extend blondage. Vad jag fastnade för är att jag märkte att schampoot gav mina kunder en ”vitare” kall ton, och inte drar mot grå/lila som många andra. Jag upplever inte heller den supersträva och torra känslan som många silverschampoon kan ge. Dock är det alltid viktigt att använda rikligt balsam efteråt, applicera balsamset med svepande rörelser tills du känner att du har gått igenom håret med fingrarna och det känns följsamt.

Vad jag också verkligen måste tipsa om är Redkens color extend brownlights, ett silverschampoo som är framtaget för er brunetter. Det är något jag verkligen har saknat då även de lite mörkare håren behöver få kalla pigment tillfört för att hålla nyansen fin. Vad som är speciellt med detta silverschampoo är att man har anpassat det för hårfärger som har mer röd/orange underliggande pigment, och därför är det väldigt blått istället för violett. Man bör vara lite försiktig om man har väldigt ljusa slingor eftersom att det då kan dra åt sig för mycket. Har man ljust blonda slingor i ett mörkt hår bör man istället använda Color extend blondage.

Jag brukar rekommendera mina kunder att använda silverschampoo varannan till var tredje tvätt normalt sett, gärna oftare under sommarmånaderna. Vill man köra en extra effektiv variant kan man börja med att tvätta med ett djuprengörande schampoo, skölj ur och sedan i med silverschampoot. Då har man polerat bort lite yta på hårstrået som gör att dom kalla pigmenten har lättare att fästa. Man bör använda inpackning i samband med den processen för att återfukta håret rejält.

Hoppas ni fick lite användbara tips du fina läsare, vi hörs i veckan 🤎

Previous Post
Next Post

No Comments

Leave a Reply