• Slingmarathon på mamma

Har ni en mysig söndag vänner? Jag ligger utslagen i soffan, nyligen hemkommen från Norrköping där vi hade en trevlig lördagkväll med vänner, shuffleboard och dart. Men som sagt så följde mamma med mig till Stockholm i fredags, och igår tog vi en vända med hennes hår på salongen.

Mammas hår innan
Slingade igenom hennes hår med mängder av små babylights
Resultatet

Som ni ser är mamma ganska mörk i sin naturliga hårfärg, men eftersom att hon inte finner sig i något annat än att vara riktigt blond så slingar jag alltid upp henne så ljus som möjligt med en sval, mjuk blond ton.

Tycker ni att vi är lika? 😊
Previous Post
Next Post

2 Comments

 • Hej!
  Älskar din mammas blonda färg.
  Jag, som har mörkblont hår (ev fortfarande med en massa röda pigment, dock så säger alla frisörer olika så jag vet inte 😟) i grunden, har folieslingat mig allt ljusblondare med åren, men vill ändå ha massor av olika LJUSBLONDA nyanser, majoriteten i kall ton, men även lite mer varmare guldtoner.

  Dock så undrar jag varför JAG aldrig ser helt nyslingad ut när jag kommer direkt från frisören 😟 De lämnar ALLTID en så bred kant i hårbotten, minst 2-3 cm & eftersom jag är så ljusblond så ser det redan dag 1 ut som jag har en mörk, ful utväxt.

  Finns det INGENTING man kan göra något åt detta? Jag vet att utväxten blir mörk eftersom jag vill ha så många, tunna & väldigt ljusblonda slingor, men måste det verkligen bli ett sådant stort glapp i hårbotten redan från början?

  Går det t ex inte att även ljusa upp min egen naturliga hårfärg i botten lite så det jämnar ut sig lite mer med slingorna när de sedan växer ut?

  Senaste frisören fattade inte ens vad jag menade med detta & trots att jag även hade sagt “bleka slingor med folie” när jag ringde & beställde tid, så kommer den gamla värdelösa plastmössan fram! Plus den vidriga virknålen för att slita ut hårslingor (är håröm och det gör så ont, bl a därför jag bytte till folie 😟)!

  När jag protesterade och sa att jag även hade sagt folieslingor vid tidsbokningen, så påstod hon bara att hon ALLTID endast har använt plastmössan, aldrig folie!
  Men varför sa ingen det då när jag beställde tid så hade jag kunnat ta en annan salong? Nu var det försent & jag kunde ju inte resa mig & gå för då hade jag fått betala ändå & då hade jag inte haft råd med en annan frisör ändå 😟

  Det blev givetvis skitfult, inte alls som jag ville ha slingorna & trots foton & tydlig beskrivning så fick jag inte ens rätt hårfärg.
  Jag ser nu ut som jag har helblekt håret hemma själv, med resultatet därefter 😢 & nu när det gått ca 3 mån så har även färgen förändrats.
  Det gjorde den aldrig, och de få gånger frisören la till en nyansering så förändrades slingfärgen ändå ALDRIG på 6 mån, tills nästa besök, MED DE GAMLA BLEKNINGARNA & FÄRGERNA, dvs när håret även puffade upp sig, hårstråna svällde av blekningen. Något jag saknar då mitt hår har blivit så tunt &
  mjukt, men mitt hår var aldrig slitet el det minsta förstört. Jag tycker snarare att den “nya” sortens blekning, som skulle vara skonsammre, har förstört mitt hår mer & värre än på den “gamla goda tiden”.

  Så jag hittar aldrig en bra frisör igen som kan ge mig både den slingfärg + rätt placering & storlek/utseende på slingorna OCH den frisyr jag vill ha. Trots att jag visar bra & tydliga foton, men de tycks glömma allt direkt och lyssnar inte på mig heller… 😢
  Jag har gett upp hoppet numera, känns bara som bortkastade pengar…

  • Hej Linda!
   Men herregud, vad ledsen jag blir för din skull! Låter helt galet att det alltid lämnas flera centimenter mellan slingan och botten, den ska vara intill om inget annat efterfrågas!

   Och precis som du säger så använder iallafall jag alltid en skuggning i botten för att få slingor och den naturliga bottenfärgen att smälta ihop. Jag kan ju bara tala för mig själv och mitt eget jobb, men att använda slinghätta på ett hår som är över 10cm skulle ALDRIG falla mig in, då resultatet inte alls blir som med folieteknik.

   Nu har ju jag inte sett ditt hår och kan omöjligt bedömma om du har svårblekta pigment eller liknande som kanske kräver mer än en färgningsomgång för att få perfekta, men det låter definivt som att du tyvärr har hamnat hos någon som varit väldigt oengagerad och inte lyhörd av dina önskemål.
   Om du vill är du välkommen att maila mig med bilder på ditt hår + ditt önskemål för att jag ska kunna ge en liten bedömning, eller uppsöka mig på salongen för att kunna ha en konsultation.
   Så tråkigt att du har haft sådana tråkiga upplevelser hos frisören, och jag blir tokig på frisörer som inte utför ett tekniskt noggrant jobb och tar till snabba, lata lösningar som slinghättan.
   Min mail är Annaisoldee@gmail.com om du vill konsultera vidare på mail.

   Ta hand om dig och ha en fin helg!
   Kram A

Leave a Reply