• Suddad utväxt

Hej till en ny vecka! Kan knappt förstå att Januari snart är slut?! Vart tar tiden vägen?

I lördags jobbade jag halvdag och tog in en härlig tjej vars hår behövde få sig ett lyft. Utgångsläget var ganska standard med en mörkblond utväxt på ett par cm, slingad sedan tidigare med inslag av både svalare och lite varmare blonda toner.

Vi pratade ihop oss om resultat, kikade på lite bilder på både resultat hon gillade och vad som inte riktigt föll henne i smaken (viktigt!). Vi kom överens om vad vi ville åstakomma med hennes hår, och började med en massiv slingningsinsats. Jag blandade både tunnare och bredare slingor för att både få ett naturlig men uppljusad hårfärg.

FÖRE


EFTER

Jag tycker att det är så viktigt med en botten som blir mjukt suddad mot de ljusa slingorna. 9 av 10 gånger väljer jag därför att inte enbart nyansera in längderna i önskad ton, utan dessutom lägga en skugga mellan egna bottenfärgen och slingorna. Resultatet blir mer hållbart eftersom att det inte heller blir lika hårt mellan din utväxt och slinga när håret väl växer ut.

Jag gjorde ett litet videoklipp för att fånga hur färgen ser ut i rörelse, att den ändå upplevs som väldigt ljus men ändå mjuk i både botten och tonen. Tryck på Play-knappen nedan för att se.

Previous Post
Next Post

No Comments

Leave a Reply