STORA LOCKAR TUTORIAL

Hörrni jag känner att det är dags för en liten bild- tutorial till er. Jag älskar att göra mitt hår sådär svalligt, volymöst snarare än lockigt, och flera av er har undrat hur jag gör.

Till min hjälp har jag min vapendragare från Hot tools, deras 38mm locktång. Jag verkligen älskar denna locktång och använder nästan bara den på både mig själv och mina kunder numera.

Hot tools

Vad som är viktigt innan man ska börja med denna styling är att du ser till att håret är helt torrt, gärna nytvättat och genomfönat. Att dela upp håret när man ska locka är A och O, så se till att du har clips eller liknande att kunna dela upp håret.

Jag brukar ta ungefär den här storlekar på paséerna när jag lockar. Det är viktigt att du tänker på innan du börjar att du har koll på vilket håll du ska “lägga” in håret i locktången åt, och vilket håll du ska snurra. Tänk att du öppnar klämman på locktången, och ser till att håret snurras bakåt, bort från ansiktet. ALLTID bort från ansiktet, då det annars hamnar i ansiktet och blir inte alls bra.

Se till att snurra in håret i tången så att toppen inte hänger utanför som på vänstra bilden. Försök att komma så nära botten som möjligt med tången, och håll kvar i cirka 30 sekunder.

När du släpper ner locken bör du fånga upp den med handflatan, och låta den svalna en liten stund innan du släpper ner den. När locken svalnar och formen fixeras blir det mer hållbart.

Håll inte tången rakt som jag gör på bilden till vänster, utan se till att tången hamnar diagonalt nedåt för att komma åt att locka hela paséen. Håll som sagt koll på att locken hamnar bakåt, bort från ansiktet.

Spraya lätt igenom håret under tiden du lockar med en textur spray, denna från Oribe är min all – time favorite!


Såhär ser lockarna ut när du släpper ner dom, spraya dom lite underifrån och låt hela håret svalna ordentligt. Inget i håret får kännas varmt innan du går vidare till nästa steg.

Fram med borsten! Nu ska allt borstas igenom riktigt ordentligt. Börja med att borsta underhåret och jobba dig sedan uppåt. Var inte rädd för att borsta, då det är nyckeln till looken.

I med ett volympuder i botten, vänd huvudet upp och ned och massera in i hårbotten. Bestäm sedan vart du vill ha din bena och borsta igenom håret ännu en gång.

Denna styling gör sig allra bäst om du har lite rundformad och uppklippt hår. Det bästa är att den håller sig fin i flera dagar, eftersom att du kan med fördel bara borsta igenom håret och addera lite torrschampoo. Använd helst inte hårspray eftersom att det kommer att både tynga ner och göra håret tovigt, utan en texturspray/ torrschampoo är nyckeln.

Gillar ni denna styling?

Previous Post
Next Post

No Comments

Leave a Reply