Blonda nyanser

Hej fina läsare! Skäms på mig som inte hittat någon bra rutin i uppdatering här. Men jag kommer att slänga upp ett par inlägg här i veckan som jag legat efter med, sen är tanken att efter årsskiftet ska jag hålla 1 – 2 inlägg i veckan. Kör lite mer daglig uppdatering på instagram, @annasisolde om ni inte följer mig där redan.

Jag har gjort ett par riktigt fina blonda hår på sistone som jag tänkte visa. Alla med olika önskemål och utgångslägen, och blonda nyanser går ju att variera i oändlighet.

Så, oavsett vilken typ av blond färg man vill ha så ser oftast färgprocessen liknande ut. Först har man såklart en konsultation och går igenom önskemål, hårets historia etc. Men nästan alltid måste man först börja med att slinga igenom håret, där tekniken kan variera beroende på om om slingorna ska upplevas tunna och täta, tjockare och mer markerade eller naturligt handmålade. Ibland adderar man även mörkare slingor i en mörkblond/ljusbrun ton för att få mer dimension i håret. Eftersom att enbart blekta slingor sällan blir den nyans man önskar sig så fortsätter man även med en nyansering, ibland två nyanseringar.

Den här tjejen kom in med ett helt ofärgat hår med en ganska guldig ton. Hon ville ha en förändring men samtidigt inte se “färgad” ut eller få någon direkt utväxt. Vi bestämde att vi försiktigt skulle ljusa upp henne, ändra tonen på håret men samtidigt behålla en hel del av hennes naturliga färg.

FÖRE

Denna typ av färgning är helt perfekt om du vill känna att du har kvar din naturliga färg, men vill piffa upp den och göra en “lyxigare” variant av den. Jag ser alltid till att bottenfärgen blir väldigt mjuk och insuddad i slingorna, därmed minimerar man både utväxt samt känslan av att känna sig “färgad” som många inte gillar.

Håret var inte klippt i någon form alls, och vi bestämde att vi skulle klippa fram ansiktet med en rundare, lättare form. Många långa hår blir tyvärr oformade och hänger nästan som en ridå framför ansiktet. Håret kommer då vara svårt att styla, kännas platt och som att “det bara hänger”. Även om man vill behålla känslan av långt hår

EFTER

Nästa tjeja glömde jag dessvärre ta en förebild på. Men utgångsläget var en rejäl mörk utväxt med blekta längder. Hon kände att hon var trött på den “platta” blonda känslan, att det inte fanns någon skiftning, djup eller kontrast i färgen. Jag förespråkar ALLTID att har man längre hår än till axlarna bör man addera skiftningar i sin färg. Håret kommer då upplevas mycket mer livfullt och intressant, färgen kommer att hålla sig fin längre.

Jag slingade bort den mörka utväxten, och la även in mörkblonda slingor emellan. Därefter gjorde vi nyanseringen och tonen lite varmare, åt det beiga hållet.


Naturlig

ÄLSKAR! Mer varma toner åt folket känner jag. Fortfarande så många som känner skräck inför en varm ton, man tänker då genast att det betyder gult. Det gör det inte, varma toner kommer i en hel uppsjö av varianter. En varm ton håller dessutom längre än en kall, den upplevs mer “glowig” och ger mer färg i ansiktet om du har rätt hudton för det.

Tänkte tipsa om lite bra julklappar från Lyko sen, kika in senare ❤

Previous Post
Next Post

No Comments

Leave a Reply