● FRÅN LÅNGT HÅR TILL EN FRISYR

Ett tidlöst önskemål hos många är att man vill ha långt hår. Så långt att man rentav struntar i att klippa håret eller bara ber om en toppklippning med så lite som möjligt för att man fortfarande vill ha så långt hår som möjligt. Vad man dock oftast inte tänker på är hur håret beter sig när det bara blir långt, hurvida det framhäver och förstärker ansiktsdragen, hur håret funkar att styla, men inte minst hur pass håret tenderar att se bra ut i en lång längd. 

Alla hår kan tyvärr inte bli hur långa som helst och dessutom bibehålla dess fyllighet och kvalité. I många fall slutar det bara med att håret hänger slickat runt ansiktet, ser tunt ut eller åker upp i en toffs för att man inte tycker att det ser fint ut i utsläppt skick ändå.

Att man klipper ett långt hår i en form innebär inte alltid att håret måste bli “kort”, – men längd på rätt ställe, och in/uppklippning/inramning där det passar kan framhäva ett hår och inte minst ett ansikte på ett väldigt fint sätt. Dessutom är i regel långa oklippta hår svåra att styla och hållbarheten blir inte bra alls.

 

IMG_6601

Ett exempel på ett väldigt fint hår som har växt på lite för länge, och därmed blivit väldigt långt och formlöst. Vi kom överrens om att kapa cirka 10 cm på längden, runda av den yttre formen och klippa upp håret för att skapa mer volym. Frontpartierna klipptes in i en parted bang (lång delad lugg).

 

Här ser man tydligt att håret inte upplevs som direkt kortare trots att vi kapat en rejäl bit, utan snarare fylligare, välvårdat med en formad frisyr. Dessutom är att tillägga att en hårfärg gör sig extremt mycket snyggare när allt slitet och torrt hår är borta.

En liten tankeställare för er som har fastnat i huvudfokuset att håret bara måste vara långt men egentligen inte ser anledningen till det.. 🙂 

Previous Post
Next Post

No Comments

Leave a Reply