Färga håret grått

Inlägget innehåller annonslänkar från Lyko

Hej hörrni! Jag sitter klistrad framför datorskärmen denna fredagkväll och skriver ett litet inlägg till er. Veckodagarna flyter ihop lite med helger nu när man ändå inte hittar på saker på helgerna som man annars brukar göra, håller ni inte med? Känns liksom inte “jobbigt” att sitta med jobb en fredagkväll, men det beror väll delvis på att jag tycker att det här är väldigt roligt också.

Iallafall, det är dags att vi pratar om att färga sitt hår grått. Hur går det till och hur ska man tänka? Många hamnar i det läget att man tröttnar på att behöva färga håret en gång i månaden för att dölja sin gråa utväxt och känner att man vill sluta färga. Men att låta den naturliga färgen komma ut i hela håret tar ofta lång tid, ibland flera år.

Jag hade en just en sådan kund häromdagen, hon var trött på att behöva färga håret så pass ofta, och ville testa att köra på sin egna gråa färg. Hon hade färgat håret i en mörkblond, varm färg sedan tidigare och övergången till hennes naturliga gråa färg kändes skarp.

FÖRE

Hur gör man för att färga ett hår grått då? Jo, först måste håret blekas upp tills alla gula pigment är borta. Det är lättare sagt än gjort, och inte säkert att man lyckas bleka upp det så mycket på en behandling om det finns mörk färg på håret sedan innan. Efter man har fått upp håret till en ljusblond färg kan man färga in den grå färgen.

Jag packade håret full med tunna, tunna slingor och lät dom verka länge. När jag hade fått upp håret så ljust som jag ville fick jag nyansera det i två omgångar. Först för att få en sval ton på allting, och sedan för att färgen skulle bli så grå som jag ville ha den. Jag jobbar ofta i en process med flera olika steg, att jag nyanserar hellre håret två gånger än att chansa att det ska bli perfekt på första försöket.

EFTER

När man väl har fått till den gråa färgen kommer håret inte behövas blekas upp på nytt igen, men dock kommer nyansen att behöva underhållas precis som alla nyanser. Om man inte fortsätter att tillföra kalla pigment kommer håret till slut få en guldigare ton. För att behålla den gråa tonen kan det vara nödvändigt att man går till frisören och nyanserar håret regelbundet. Tänk att du går och nyanserar och klipper ungefär var tredje månad.

Dock bör man också ha ett bra silverschampoo som man använder ci varannan – var tredje tvätt för att bevara det hemma så bra som möjligt. Vill man ge nyansen en extra kick kan man dessutom använda Maria Nila’s colour refresh (en vårdande inpackning med färgpigment i) i färgen Black samt White mix. Blanda då endast någon droppe svart ihop med den vita mixen så får du en grå nyans. Tänk på att färgen du ser i blandningen är representabel med den nyansen det blir i håret. Många följer då upp med frågan om man måste ett silverbalsam också, men jag tycker att det ger bättre resultat att köra ett silverschampoo och ett fuktgivande balsam efteråt.

HÄR (KLICK) – HÄR (KLICK) – HÄR (KLICK)HÄR (KLICK)

Imorgon ska faktiskt jag färga håret, ÄNTLIGEN! Ska faktiskt göra något litet nytt också.. Kika in i veckan så får ni se vad jag hittade på för fint.

Previous Post
Next Post

No Comments

Leave a Reply