Hårfärg och hårtrender 2021

GOTT NYTT ÅR!

Jag tror jag talar för många med att medge att det känns väldigt skönt med ett nytt år. Att kunna lägga 2020 bakom sig och förhoppningsvis få ett år när människor kommer att hålla sig mer friska, välmående och försöka få tillbaka det man gått miste om under detta år. Jag känner mig väldigt redo för ett nytt år med så mycket mål och ambitioner, både privat och jobbmässigt. Jag tror att det kommer att hända mycket spännande grejer för mig under året och jag hoppas att ni vill hänga med här.

Jag har såklart spanat efter vad som kan tänkas bli hett inom hår under nästa år. Ska jag vara ärlig så kan jag inte påstå att hårtrender nuförtiden kommer som ett bombnedslag och inte liknar något sedan innan, utan det är mer detaljerna som förändras över tid. Visst kommer det vissa skarpa, utstickande trender emellanåt men det är sällan de slår igenom så hårt att var och varannan person går runt med det på stan. Men jag ska iallafall visa vad jag har hittat, och vad jag tror kommer vara en hit under nästa år.

Kontraster är ledordet. Hårfärgen ska ha såkallade “high’s and lows”. Jag vet att jag tjatat om det här många gånger innan, men håret känns så mycket mer levande och intressant med ljusare/mörkare inslag, nyansskillnader och en djupare botten. Mörka underhår kommer att komma tillbaka under 2021, just i syftet för att skapa kontrasten i hårfärgen. Självklart kommer också dom breda, markerande ljusa slingorna i luggen att hänga med under detta år.

Vad det gäller toner så tycker jag mig se att det är åt det varmare, beiga, sandiga, nougat, honungstoner tycks dominera på blonda till ljusbruna hår. På mörka däremot verkar det vara neutrala till kalla, råa toner som går åt “mushroom” (beige, grå).

Bilder lånade från Pinterest

Det finns ju även en styling som jag tror kommer att bli väldigt förekommande detta år, och det är “backslick” fast med mycket volym. Håret ska dras bakåt fast kanske inte i den klassiska “wet look” slickat bakåt, utan luftigare, mer textur men samtidigt inte ligga i en bena utan bakåt.

Gjorde en liknande styling på mig på nyår. Och jag gillar det! För egen del så gillar jag ju dock inte att håret ska se blött ut, utan det ska vara luftigt och torrt. Men ändå skippa benan och göra håret mer koncentrerat bakåt.

Sen vill jag inte att ni nu ska glömma bort, bara för att något är trendigt betyder inte det att alla passar eller trivs i det. Prioritet är alltid att du ska bära upp det du känner kompletterar dig och det du känner dig fin och bekväm i.

Jag tänkte iallafall filma imorgon när jag gör en styling med “backslick” luggen för att visa er hur jag gör. Har nämligen tagit hjälp av en gammal vän som många av er troligtvis kommer att känna igen från tonårstiden hehe. Kika in senare i veckan!

Previous Post
Next Post

No Comments

Leave a Reply