• IKEA IVAR MED ROTTING

Godmorgon! Nu sitter jag på tåget från Stockholm till Norrköping för att riva av ännu en fullspäckad arbetsvecka. Helgen har mest bestått av hemmabestyr, därav att göra klart denna lilla Ikea skapelse.

Jag såg en variant av ett Ivar skåp med rotting på Pinterest, och kände att den skulle passa perfekt in i vårat sovrum. Sagt och gjort, lite pilligt måste jag erkänna att det var men vi fick ändå till det ganska bra tillslut!

VAD DU BEHÖVER

Ett Ivar skåp från Ikea (finns i två olika storlekar, jag köpte 80x30x83)

Knoppar, jag köpte Edvalla i mässing från Ikea

Rottingväv, ci 2 m. Min är beställd från Specialbeslag.se

Grundfärg för trä, vit från Alcro

Träfärg ”Himalaya” från Alcro

Trälim

Småskruv eller småspik

Jag började med att klippa isär rottingväven i två delar så det passar till vardera skåpsdörr.

Innan målning inuti skåpet

Sedan satte vi ihop hela Ivar skåpet (förutom skåpsdörrarna och hyllorna), och jag målade först ett lager vit grundfärg (detta är för att färgen inte ska börja flagna bort efter ett tag), och sedan två lager med den grå Himalaya färgen. Efter allt torkar ordentligt var det dags att sätta fast rottingen på dörrarna.

Detta var lite tricky. Jag hade först tänkt att det skulle räcka med att limma på, men kanterna på rottingen ville inte fastna. Jag började därför med att applicera på trälim på framsidan av dörren, la på rottingen så den var jämt fördelad över kanterna, och sedan vände dörren nedåt med rottingen mot bordet så det kunde torka.

På baksidan av skåpsdörren fick jag därför sätta fast rottingen genom att vika kanten dubbelvikt, och sedan skruva in små skruvar längs med hela sidorna. Tänk dock på att huvudet på skruven får inte vara för liten, då åker den igenom ”hålen” på rottingen.

Efter rottingen var förankrad satte jag i knopparna i dörrarna, och satte sedan fast dörrarna på skåpet. Ska tillägga att min kille fick sköta den biten eftersom att det var en hel del justeringar med att få dörrarna precis som man vill ha dom, och mitt tålamod tog slut lite där hehe. 😉

Hyllorna inuti fick bli vita
Pampasgräs från Gina tricot på Götgatan

Denna rackare ska in i sovrummet, men först ska heltäckningsmattan läggas in. Förhoppningsvis blir det kommande helg, vill ni se hur det blir? <3

Previous Post
Next Post

No Comments

Leave a Reply