Kall tryffelbrun hårfärg

God kväll till dig som tittar in här!

Visst är man helt dagvild efter ledigheterna hehe. Jag har dessutom jobbat i helgen så för mig känns det inte alls som att det ens har varit helg. Men glad för det, känner en viss oro till vad som kommer ske för frisörers verksamhet nu framöver när nya lagar träder i kraft.. Men nog om det, jag ville visa denna kalla, tryffelbruna hårfärgen.

I veckan så antog jag mig utmaningen att förvandla min fina kund Nathalie från en blondin till en kall brunett. Som tidigare nämnt så är det alltid en fin balansgång att få en brun kall hårfärg perfekt. För mycket kalla pigment kommer göra att den ser grön, matt och dassig ut medans överslag av för varma pigment lätt skimrar i rött vilket många inte vill. Tricket är att verkligen lära känna sina färger man jobbar med, och hur många andelar varma eller kalla pigment man kan addera i sin färgblandning för att balansera.

Jag gjorde den här färgningen i två steg. Först dämpade jag endast ner det blonda lite och tillsatte både varma och kalla pigment för att se hur håret sög åt sig, samt att “mätta” håret med lite pigment. När väl det var gjort så färgade jag sedan in den slutgiltiga färgen vi ville ha. Att göra färgen i två steg kommer också göra så att den sitter bättre.

Jag filmade faktiskt större delen av den här behandlingen och tänkte ta med den i en liten vlogg, så lägger in den här när den är klar också.

Previous Post
Next Post

No Comments

Leave a Reply