Magi med Hairtalk

Hej allihopa! Hur mår ni? Jag tänkte gå rakt på sak idag och dela med mig utav veckans största förvandling. Fina Victoria behövde en riktigt renovering, och vi slog på stort med mängder av slingor, rootshadow, nyanseringar, och dessutom en Hairtalk förlängning.

Jag tänkte inledningsvis visa hur viktigt det är att man färgar in Hairtalk håret vid behov, innan man sätter i det. De blonda tonerna kommer rätt varma och passar oftast inte till kundens hår. Lösningen till det är Hairtalks Color plus. Man bör alltså absolut inte färga Hairtalk håret med någon annan färg än just Color plus, då det riskerar att bli förstört och slå i helt fel färg.

Men här ser ni skillnaden på färgen när man använt Color plus (till vänster) respektive inte har använt något på håret (till höger). De blonda tonerna är oftast alldeles för varma och måste färgas in med Hairtalk’s Color plus. Man bör alltid börja med att tvätta Hairtalk håret innan det ska färgas in. När det fortfarande är blött droppar i ett par droppar av Hairtalks Color plus i en skål med kallt vatten, och sedan doppar i håret till önskad nyans är nådd. Det gäller att vara lite försiktig och hellre doppa en kort stund flera gånger än att låta det ligga i länge.

Jag slingade först och främst igenom allt hår grundligt, som nästan alltid när jag har en ny kund så måste jag börja om från början. Underlaget är inte riktigt jämnt, och jag vill ha full kontroll på att jag har färgat allt hår och börjat om på ny kula. Oftast är det en del mörka partier kvar i underhåret, och mycket guldiga partier som jag måste återfå kontrollen på. Då måste allt hår slingas upp för att jag sedan på sikt ska kunna få den svalare tonen jag vill, utan massa mörka och guldiga partier som träder fram i håret.

FÖRE OCH EFTER

Varsågoda, en hårförvandling utan dess like! Vi satte i 4 paket med Hairtalk i färgerna 20 samt 8/25 som jag då färgade in med Regular Color plus. Jag tror att de flesta har koll på vad Hairtalk är, men då det var ett tag sen jag jobbade med att sätta i tape hår tänkte jag att det kan vara kul för er att se. Denna förvandling tog nästan 7(!) timmar, då jag behövde gediget slinga om hela håret, färga in både botten och längder, färga in Hairtalk håret, sätta i det och såklart klippa och styla.

Vad tycker ni? Ibland förstår jag knappt själv hur man kan förvandla hår så extremt hehe.

Previous Post
Next Post

2 Comments

Leave a Reply