• Min nya hårfärg

I veckan var det äntligen dags för lite egen hårvård för min del. Som sagt så var det galet längesen, en hektisk vår och sommar kom emellan prioriteringarna. Men har lovat mig själv att det inte får går så långt mellan färgningarna igen, hatar verkligen känslan av att inte trivas med håret.

Så vad gjorde vi då? Jo min tanke är att jag vill ha en balayage teknik och vara ganska nära min egen färg, jag har testat att vara både mycket ljusare och mycket mörkare än min naturliga, men i slutändan så tycker jag att min hudton gör sig bäst med en mellanbrun, neutral ton. Dock vill jag ha mycket skiftningar i mitt hår eftersom att det är väldigt tjockt och långt måste det finnas kontraster för att det inte bara ska kännas tungt och tråkigt.

Jag fick hjälp av min kära kollega som började med att slinga upp breda och lite tunnare slingor om vartannat, lämnade lite av min egna botten kvar för djupets skull.

Efter att slingorna hade ljusats upp tillräckligt så skuggade vi ned botten med en liten mörkare ton, och en ljusare på längderna med en ton av beige, mocha och guld. Jag vill vara varm i min ton, men med en nötig nyans snarare än bara guldig.

Såklart så slingade vi upp lite extra runt mitt moneypiece (luggen och frontpartiet) för extra kontraster mot ansiktet. Underhåret är mer sparsamt slingat för att det mörka ska bryta igenom lite mer. Jag kommer att fortsätta slinga upp håret lite mer vartefter för att få ännu mer ljusa skiftningar i det, men precis som jag påtalat innan så får man se sin hårfärg som något man bygger upp och har i en process som skräddarsys.

Jag är så nöjd med färgen, och har verkligen saknat känslan hårfärg ger i håret. Det blir en helt annan stadga, mycket mer lyster och frizzigheten mitt hår brukar ha lugnar ner sig med den oljebaserade färg vi har jobbat med.

Jag tänker att nästa färgtillfälle närmare höstkanten blir att öka på de ljusare skiftningarna något, ljusa upp det lite mer kring ansiktet och sedan skräddarsy tonen till den perfekta. Känns verkligen som att jag har hittat hem i min hårfärg, det kompletterar mina färger i övrigt och förstärker min hudton ❤️

Previous Post
Next Post

No Comments

Leave a Reply