Vad tycker jag om helblekt hår?


Blonda hårfärger kommer ju i en hel uppsjö av olika varianter, och det är det som är det fina tycker jag, att man kan anpassa precis efter det individuella håret.

Många av er känner säkerligen till att det finns tekniker som slingor, balayage när det kommer till att ljusa upp ett hår, men det förekommer även att man gör en helblekning. Helblekning är precis vad det låter som, när du bleker upp hela håret till en och samma blonda färg i hela håret. Det direkta resultatet efter blekningen blir dock oftast inte så snyggt, utan håret måste färgas in i en omgång till av en nyansering eller liknande.

Vill du ha en färg som är helblond från botten utan någon skuggad bottenfärg eller direkta skiftningar i håret så är helblekning ett alternativ. Dock finns det några saker att tänka på när man väljer att ha ett helblekt hår.

Din utväxt kommer antagligen att bli väldigt markant

• Det är mer slitsamt att bleka upp hela håret än att göra slingor

• Din hårbotten kan reagera på blekningen

• Det blir inte lika mycket liv i ditt hår som det blir med olika färgskiftningar

Det finns vissa fall när jag kan tycka att en helblekning är att föredra, men i de allra flesta fall tycker jag att ett långt hår blir mycket finare med slingor eller balayage teknik.

Oftast tycker jag att helblekning passar bättre på en kortare frisyr, då du dessutom klipper bort topparna oftare och håller det slitna borta.

Här har vi en av mina få kunder med långt hår som jag helbleker. I hennes fall är hennes egen bottenfärg grå till ci 50% och resterande är mörkblont. När man är grå eller väldigt ljus i sin egen färg blir hårfärgen mer hållbar med en blekning till botten. Dessutom går det lätt att ljusa upp eftersom att det inte innehåller lika mycket pigment, och går därför att ljusa upp med en svagare väte, och blir därav inte lika skadligt mot håret.

Det svåra med att bleka upp en utväxt är att det absolut inte ska överlappa det tidigare blekta håret, då det isåfall riskerar att bli ojämnt färgat eller i värsta fall gå av. Därför bör man ALDRIG ge sig på att bleka håret hemma själv! Det kräver kunskap och kontroll, och det kan skada ditt hår enormt mycket om du inte vet vad du gör.

I detta fall är dessutom min kund väldigt noga med att återbesöka mig var 8:e vecka, både för att färga upp utväxten och snygga till nyansen, men också för att klippa bort alla slitna toppar. Detta gör att jag kan bleka upp hennes hår på en skonsammare sätt, låta längderna vila från blekning och bara färga in den rätta nyansen.

Previous Post
Next Post

No Comments

Leave a Reply