Vårda ditt hår i vinter

Inlägget innehåller annonslänkar från Lyko

TORR/FET HÅRBOTTEN

Med vinter och kyla kommer ju tyvärr lite tråkigheter på köpet. Hårbotten blir ofta torr som fnöske, håret blir statiskt av den ständiga växlingen av luftfuktighet. Problemet med en torr hårbotten är att den kan som en motreaktion istället kan bli fet. Hårbottens reaktion på att den blir torr är att producera mer fett, och vad händer då? Jo, du tvättar håret ännu mer för att få bort fettet, vilket gör den ännu mer uttorkad. Man hamnar i ett ont “moment 22”.

Man får försöka hitta en balans och ta lite hjälp av produkter som är framtagna för att lösa problemet. För många uppstår dessa problem med obalans i hårbotten under vinterhalvåret, och man kan sedan gå tillbaka till sin vanliga hårvårdsrutin igen.

1.Neccin schampoo 169 :- Har du problem med torr hårbotten och mjäll är denna en riktig räddare i nöden. Den kan användas för tillfälliga problem, eller ständigt för att förebygga att problemen kommer tillbaka. Och dessutom, väldigt prisvärd.

2. Maria Nila Heal289 :- Det här schampoot har tagit hårvård steget längre, och har fler funktioner än något annat jag stött på. Heal fungerar både till att balansera en torr, och fet hårbotten. Den verkar antiinflammatoriskt och stimulerar “sovande” hårsäckar, vilket motverkar håravfall. –

3. Kerastase Specifique249 :- Det här schampoot är speciellt framtaget för fet hårbotten med torra längder.

4. Davines Nounou hair mask 319 :- – En riktig fuktbomb för ditt torra vinterhår. Applicera i handdukstorkat hår efter du har schamponerat det, låt den verka i 10 min och skölj ur. Ta för vana att använda inpackning regelbundet ci varannan vecka för att ständigt hålla det återfuktat, glansigt och följsamt. Tacka mig senare hehe.

5. Oribe Serene Scalp 565 :- – Denna lilla goding är en snabbabsorberande leave in som du droppar in i hårbotten och masserar in. Den lugnar ner en irriterad hårbotten, tar bort mjällrester och hjälper till att reglera till en bra fuktbalans i hårbotten.

JULKLAPPSTIPS

Men vidare till nästa hållpunkt, julen. Eftersom att situationen är som den är så vet jag att många, inklusive jag själv inte kommer att fira jul enligt traditionen man brukar. Det känns kanske avlägset för många att tänka på julklappar, men jag tänkte iallafall slänga in lite tips för de som har lite idétorka och söker runt efter en fin julklapp att ge till någon nära.

Jag älskar ju när alla julkit börjar säljas då man kan göra riktigt bra fynd med produkter både till sig själv eller att ge bort som julklapp. Hårprodukter brukar vara en väldigt uppskattad gåva att få och är därför väldigt kul att ge bort.

KEVIN MURPHY HYDRATE ME (KLICK)

En duo av schampoo och balsam som passar i princip alla hår under vintertiden. Återfuktar utan att tynga ner och jobbar för att “låsa in” fukten i håret. Schampoot löddrar riktigt bra, och balsamet är väldigt utredande redan i duschen. Alla Kevins produkter har ganska skarpa dofter, en del älskar dom och andra föredrar annat men hursom så är det ett väldigt bra högkvalitativt schampoo och balsam.

JOICO K-PAK COLOR THERAPY MULTI-PERFECTOR (KLICK)

Denna skapelse har fått smeknamnet “mirakelsprayen” på marknaden. Med maxade egenskaper ger den både ett värmeskydd, UVA & UVB – skydd, utredande effekt, tillför fukt och glans, dämpar friss, och reder ut oönskade tovor. Ja, ni hör ju. Ett stensäkert kort att ge till alla i julklapp.

KERASTASE BLOND ABSOLU (KLICK)

Det finns många blondiner därute som behöver hjälp på traven med att hålla den svala nyansen de önskar, utan att addera för mycket pigment som istället blir mättat och dassigt. Kerastase’s silverschampoo är ett utav de bästa silverschampoona som jag har testat, då det ger en “klar” blond sval ton, men inte slår över åt det lila hållet.

LIVING PROOF PERFECT HAIR DAY (KLICK)

Mitt all time fave torrschampoo utan tvekan. Denna använder jag nästan varje dag, även när mitt hår är nytvättat. Det jag älskar med den är att den gör håret luftigt, ger lite textur, volym och såklart tar bort känslan av fett hår. Doften är i toppklass, blir varken för mycket eller för lite produktkänsla enligt mig utan helt perfekt lagom.

Hoppas ni är några tips klokare och ställ gärna frågor om ni har några funderingar. Vi hörs med uppdatering senare i veckan fina ni.

Previous Post
Next Post

2 Comments

Leave a Reply